Un bărbat a murit după ce a fost lins de câinele său

Un bărbat de 63 de ani din Germania a murit, după ce a fost infectat cu o boală rară la scurt timp după ce a fost lins de câinele său, transmite CNN, citată de MEDIAFAX.

Medicii avertizează stăpânii de animale să apeleze urgent la experţi medicali dacă au simptome similare cu cele ale gripei, în urma acestui caz rar.

Infecţia bărbatului de altfel sănătos a fost cauzată de „capnocytophaga canimorsus”, o bacterie care este de obicei găsită în gurile câinilor sau pisicilor, potrivit medicilor. Bacteria este transmisă la oameni doar în cazuri foarte rare, doar prin muşcătura unui animal. Totuşi, în acest caz, bărbatul nu a fost muşcat.

„A fost lins, dar nu a fost muşcat sau rănit de câinele său, singurul său animal de companie”, au relatat medicii de la Spitalul Crucea Roşie din Bremen, Germania, potrivit sursei citate.

La început, bărbatul ar fi suferit simptome similare cu cele ale gripei, iar mai apoi a dezvoltat septicemie severă şi purpura fulminans, o boală acută care provoacă sângerări, învineţire şi decolorarea pielii precum şi necrozarea ţesutului. Starea lui de sănătate a continuat să se agraveze, acesta murind din cauza insuficienţei multiple de organe.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image
Image
Image