Un bebeluş român de patru luni este cel mai mic copil separat de părinţi la graniţa cu Mexicul

O investigaţie recentă a jurnaliştilor de la The New York Times, citată de MEDIAFAX, arată că un bebeluş român, în vârstă de patru luni, este cel mai tânăr copil separat de părinţii săi de administraţia Trump, la frontiera Statelor Unite cu Mexic.
Potivit sursei citate, părinţii lui au încercat să între ilegal în SUA.

Informațiile au fost publicate vineri de The New York Times, ele făcând parte din cel mai nou episod al unui serial documentar numit „The Weekly”.
Reportajul exclusiv este concentrat pe relatările jurnalistei Caitlin Dickerson despre familia de etnie romă din România şi momentele grele prin care aceasta a trecut după ce au fost separaţi la graniţa Statelor Unite cu Mexic.

Vasile şi Florentina Mutu au plecat din România în 2018, călătorind în Mexic împreună cu cei cinci copii pentru a cere statut de refugiat în Statele Unite. Cu toate acestea, familia s-a rătăcit în Mexic, iar Vasile a fost reţinut de poliţişti împreună cu bebeluşul de numai patru luni, la graniţa cu Texas. La scurt timp după ce au fost capturaţi, Florentina Mutu s-a întors în România cu unul dintre copii săi.
Bărbatul a fost mai târziu separat de Constantin, fiul său de numai patru luni. Separarea a avut loc sub politica controversată de „toleranţă zero”, implementată de administraţia preşedintelui Donald Trump, lege care a dus la mii de familii să fie separate în ultimul an.
Astfel copilul de patru luni a fost plasat în grija unei familii din Michigan, în timp ce Vasile Mutu era deportat înapoi în România.

Ulterior, o instanţă judecătorească a decis repatrierea lui copilului, dar aceasta s-a petrecut, potrivit sursei citate, doar după ce administraţia Trump a revenit asupra politicilor referitoare la imigraţie, în urma numeroaselor critici din partea opiniei publice.
Constantin avea nouă luni atunci când a fost reunit cu familia sa în România.

Sursa foto MEDIAFAX,

Image
Image
Image
Image