Un cerșetor român care a murit de frig pe o bancă din Florența avea în buzunare 2.700 de euro

Un bărbat fără adăpost de 49 de ani a fost găsit mort în seara de 1 ianuarie, în Florența. Acestaa fost observat căzut la pământ de un trecător, care a chemat 118. Încercările personalului medical de pe ambulanță de a-l reanima au fost în zadar.

Dumitru Panait a fost găsit pe o bancă din piatră de la baza clădirii care găzduiește Fiscul, un punct în care mai mulți cerșetori obișnuiesc să-și petreacă noaptea, scrie gazetaromaneasca.com.

Bărbatul a fost identificat datorită cărții de identitate românești. Acesta avea la el  2.700 de euro, probabil economiile acumulate în anii de cerșit pe stradă.

Municipalitatea Florenței a exprimat condoleanțe pentru moartea românului. Palazzo Vecchio specifică că bărbatul nu era rezident în Florența. În plus, potrivit municipalității, nu rezultă că Panait ar fi fost semnalat sau primit vreodată în centrele care oferă cazare și masă pentru oamenii străzii.

Serviciile sociale ale primăriei nu știau de el și se fac încercări de reconstituire a dinamicii morții, mai notează sursa citată.

Sursa foto: gazetaromaneasca.com

Image
Image
Image