Un consilier municipal din New York anunță că probabil va începe "îngroparea temporară" a morților, în parcurile din metropolă

Un consilier municipal din New York anunță că probabil va începe "îngroparea temporară" a morților, în parcurile din metropolă

Bilanţul cazurilor şi deceselor creşte dramatic la New York, unde erau înregistrate, luni, peste 67.000 de infectări cu coronavirus şi 3.128 de morţi, relatează presa externă, citată de ziare.com. Medicii, oficialii şi locuitorii se pregătesc pentru cea mai grea săptămână de până acum, după cum a recunoscut şi preşedintele Donald Trump.

O treime din îmbolnăvirile din oraş sunt în Queens, ceva mai mult de un sfert în Brooklyn, aproape 13.000 în Bronx, aproape 10.000 în Manhattan şi aproape 4.000 în Staten Island.

Numărul de cazuri s-a dublat în 9 zile, iar cel de decese s-a triplat în 8 zile.

Situaţia din întreg statul New York arăta magnitudinea răspândirii în această zonă. Sunt peste 130.000 de cazuri şi aproape 5.000 de morţi, arata statistică NBC News, adică mai mult de o treime din totalul Americii la număr de cazuri şi de decese. Până luni seara, erau înregistrate peste 363.000 de cazuri şi peste 10.700 de morţi în Statele Unite, potrivit cifrelor centralizate de Worldometers.

Al doilea cel mai afectat stat este New Jersey, învecinat la nord cu New York, care are aproape 40.000 de cazuri şi aproape 1.000 de morţi.

Potrivit primarului Bill de Blasio, orașul are nevoie de până la 1.500 de ventilatoare până duminică, pentru a asigura necesarul luptei în prima linie. În plus, ventilatoarele pe care Elon Musk le promisese nu vor putea fi construite în timpul necesar de Tesla.

Un consilier municipal, Mark D. Levine, a scris pe contul de Twitter ca în curând vor fi folosite morminte "temporare", transmit New York Times, CNN, Fox News şi New York Pos, potrivit ziare.com. "În curând vom începe «îngroparea temporară». Asta va fi făcut cel mai probabil folosind pentru înhumare parcurile din New York (da, aţi citit bine). Va fi făcut într-o manieră demnă, ordonată şi temporară", susţine Levine.

Sursa foto: local10.com

Image
Image
Image
Image