Un primar a fost înjunghiat la un eveniment caritabil, în fața a sute de oameni

Primarul oraşului polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, a fost înjunghiat pe scenă, în timpul unui eveniment caritabil. Sute de oameni erau în sala în care avea loc un concert al cărui scop era strângerea de fonduri pentru a finanța achiziționarea de echipamente medicale.

Primarul se afla, împreună cu alţi oameni, pe scenă, atunci când un bărbat a urcat şi el, s-a dus ţintă către edil şi l-a înjunghiat de mai multe ori, relatează Digi 24. Oamenii din sală nu au văzut foarte bine ce s-a întâmplat. Şi, în timp ce pe scenă se instalase panica, iar primarului i se acorda primul ajutor, atacatorul a agitat prin aer cuţitul şi chiar a luat microfonul, spunând că a fost aruncat în închisoare de partidul care l-a susţinut la alegeri pe primarul din Gdansk și că a fost „torturat”.

Atacatorul, un tânăr de 27 de ani, a fost imobilizat apoi de forţele de ordine şi arestat, mai notează sursa citată. Primarul a fost reanimat la locului incidentului, după care a fost transportat cu ambulanţa la spital și a fost operat. Starea lui este gravă, iar centrul regional din Gdansk a făcut apel la donații de sânge, mai relatează Digi 24.

Image
Image
Image