Un român de 23 de ani a murit în atacurile din Germania. Unchiul tânărului: "Nenorocitul, teroristul, când l-a văzut că stă în mașina cu numere de România, l-a împușcat fără pic de milă"

Un român de 23 de ani a murit în atacurile din Germania. Unchiul tânărului: "Nenorocitul, teroristul, când l-a văzut că stă în mașina cu numere de România, l-a împușcat fără pic de milă"

Viorel Păun, un tânăr de 23 de ani originar din comuna Singureni, județul Giurgiu, se numără printre cele nouă persoane ucise miercuri sear[, în atacurile care au avut loc la Hanau, în Germania.

Potrivit Giurgiuveanul, băiatul era rudă cu primarului din Singureni și lucra de 4-5 ani în Germania. Edilul a povestit, pentru sursa citată, că nepotul său nu a avut nicio șansă în fața atacatorului care, practic, l-a executat pe  tânărul român. Am vorbit cu părinții și unchii copilului, dar autoritățile din Germania nu ne dau informații. Se numeşte Vili Viorel Păun, este nepotul meu, şi avea 23 de ani. El se afla în mașina lui. Nenorocitul, teroristul, când l-a văzut că stă în mașină, un Mercedes CLS, cu numere de România, l-a împușcat fără pic de milă. Era de patru – cinci ani în Germania, muncea cu acte în regulă. Nicio autoritate din România nu a luat legătura cu familia. Părinții sunt în stare de șoc, pentru că era şi singurul lor copil, e ceva incredibil….”, a declarat, pentru Giurgiuveanul, primarul comunei Singureni, Marian Pătuleanu.

"Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime. Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă", au comunicat, vineri dimineață, reprezentanții MAE.

Opt persoane au fost ucise pe loc și a noua, grav rănită, s-a stins din viață joi dimineață, în urma atacurilor petrecute miercuri seară în Germania, la Hanau.  Victimele aveau între 21 și 44 de ani. O persoană suspectată că a fost autorul atacurilor a fost găsită moartă câteva ore mai târziu, alături de un alt trup neînsufleţit neidentificat.

"Presupusul autor a fost găsit fără viaţă la domiciliul său din Hanau. Forţele de intervenţie specială ale poliţiei au mai descoperit acolo un alt trup neînsufleţit. Ancheta continuă. În prezent nu există vreun indiciu conform căruia ar fi existat mai mulţi autori ai atacurilor", a anunțat, pe Twitter, poliţia din landul Hesse. Autoritățile au anunțat apoi că persoana decedată găsită lângă acesta era mama lui, de 72 de ani.

În mașina presupusului atacator, anchetatorii ar fi găsit de asemenea maşina presupusului atacator, care conţinea muniţii şi încărcătoare. Presa locală a anunțat, ieri, că suspectul avea un permis de vânătoare şi ar fi fost german.

Cele două atacuri au vizat două baruri de narghilea din localitatea Hanau. Bild scria, joi, că atacatorul a lăsat o scrisoare în  care își exprima opiniile de extremă dreaptă. Și purtătorul de cuvânt al Parchetului federal a anunțat că procurorii s-au autosesizat în anchetă şi "dispun de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă".

Sursa foto: giurgiuveanul.ro

Image
Image
Image
Image