Un supraviețuitor al atacurilor din 11 septembrie a murit, marți, în atentatul terorist din Kenya

Jason Spindler, un om de afaceri american, supravieţuitor al atacurilor de la 11 septembrie din New York, a murit în atentatul terorist din Kenya, scrie CNN, citat de News.ro. Spindler se află printre cei ucişi marţi atacul de la un hotel din Nairobi, a informat compania pe care el a fondat-o.

El ar fi împlinit 41 de ani săptămâna viitoare, au declarat părinţii săi pentru postul KTRK.

Spindler era fondatorul, CEO şi directorul de management al I-DEV International, o firmă de consiliere care încearcă să crească afacerile din ţările în curs de dezvoltare.

Înainte să îşi înfiinţeze propria companie, el a lucrat la World Trade Center în New York. Spindler a ajuns târziu la locul de muncă pe 11 septembrie. Ieşea de la metrou în momentul în care primul turn a picat.

Atacul de la Nairobi s-a soldat cu 21 de morți. Gruparea islamistă somaleză Al-Shabaab a revendicat atentatul, anunţând că a acţionat faţă de transferul Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.

Cei cinci atacatori din cadrul grupării Al-Shabaab, afiliată Al-Qaida, s-au baricadat timp de 20 de ore şi au fost ucişi toţi.

Sursa foto: people.com

 

Image
Image
Image