Un test ADN a arătat că un căţel abandonat într-o grădină din Australia este un dingo de rasă pură

Un test ADN a dezvăluit că un câine vagabond ce a fost găsit în grădina unei case de pe coasta estică a Australiei este în realitate un exemplar rar de dingo de rasă pură, nu un căţel abandonat aşa cum au crezut iniţial salvatorii săi, informează Reuters, citată de AGERPRES.

Descoperit în grădina unei case din Wandiligong, o localitate aflată la 330 de kilometri nord-est de Melbourne, capitala statului australian Victoria, animalul - care a primit numele de Wandi - a fost transferat la un sanctuar pentru specii ameninţate cu dispariţia.
"Va fi un câine foarte valoros, în funcţie de dezvoltarea sa ulterioară şi de felul în care se va înţelege cu toată lumea din sanctuar", a declarat Lyn Watson, directoarea Australian Dingo Foundation, care conduce acel refugiu pentru animale.

Potrivit sursei citate testele ADN au arătat faptul că animalul este în realitate un exemplar de dingo alpin, o specie vulnerabilă şi ameninţată cu dispariţia din cauza endogamiei, vânătorii şi programelor guvernamentale de eradicare. Specialiştii fundaţiei menţionate doresc să folosească acest căţel în cadrul programelor sale de reproducere, concepute pentru salvarea speciei.

Image
Image
Image
Image