Un turist a căzut în craterul unuia dintre cei mai activi vulcani din lume

Un bărbat a supraviețuit în mod miraculos unei căderi de peste 20 de metri într-unul dintre cei mai activi vulcani din lume. Turistul a căzut în craterul vulcanului miercuri, după ce a trecut de barierele de securitate instalate în Parcul Național al Vucanilor din Hawaii, scrie The New York Times, citat de digi24.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a încercat să aibă o priveliște mai clară în interiorul vulcanului, s-a dezechilibrat și a căzut în craterul vulcanului Kilauea, de la o înălțime de 21 de metri.
Kilauea este unul dintre cei mai activi vulcani din lume. Erupția sa de anul trecut a distrus peste 700 de case de pe insula Hawaii.

Chiar dacă nu erupe în prezent, amenințarea Kilauea este cotată de Geological Survey ca fiind „foarte mare”.
Bărbatul a căzut în craterul vulcanului miercuri, în jurul orei 18:30. Paznicii și echipajele de salvare l-au găsit abia după aproape 3 ore de căutări, zăcând pe marginea unei stânci înguste din crater. Turistul care s-a ales cu răni grave, a fost scos din vulcan cu ajutorul unei frânghii, o operațiune extrem de complicată și riscantă pentru echipajele de salvare.

Sursă foto digi24.ro.

Image
Image
Image