fbpx

Un viceministru rus a murit în condiții misterioase după ce a condamnat "invazia fascistă" a Ucrainei

Un viceministru rus a murit în condiții misterioase după ce a condamnat "invazia fascistă" a Ucrainei

Image
Image

Un viceministru rus a devenit cea mai recentă personalitate de rang înalt care a murit în mod misterios de când Kremlinul a provocat războiul din Ucraina.

Adjunctul ministrului rus al Științei, despre care se presupune că ar fi criticat invazia "fascistă" din Ucraina, a murit subit după ce s-a îmbolnăvit grav sâmbătă, în timpul unui zbor Havana - Moscova.

Piotr Kucherenko, în vârstă de 46 de ani, se întorcea dintr-o călătorie de afaceri din Cuba când avionul său a fost nevoit să aterizeze de urgență în sudul Rusiei, a anunțat, luni, Ministerul Științei și Învățământului Superior.

Potrivit stirileprotv.ro, medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar nu au reușit să îl salveze pe oficial. Cauza morții Piotr Kucherenko nu a fost încă stabilită. Familia sa a declarat că decesul a fost legat de o afecțiune cardiacă subiacentă, dar se așteaptă ca trupul să fie supus unei autopsii pe 24 mai.

Jurnalistul independent Roman Super a scris după anunț că "vechiul său prieten" a vorbit în privat despre imposibilitatea sa de a scăpa din Rusia după ceea ce a numit "invazia fascistă" din Ucraina.

Moartea lui Piotr Kucherenko este cea mai recentă în rândul rușilor de profil înalt de la invazia din Ucraina. Luna trecută, șeful din domeniul energiei, Igor Shkurko, a fost găsit mort în celula sa din închisoare după ce a fost acuzat că a luat mită.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Foto stirileprotv.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.