Uniforme ca în lagărele de concentrare din timpul Holocaustului, vândute de o casă de modă de lux

O casă de modă de lux şi-a cerut iertare, după ce a fost criticată pentru că a scos la vânzare o linie vestimentară care semăna izbitor de mult cu uniformele din lagărele de concentrare din timpul Holocaustului, scrie CNN, citată de MEDIAFAX.

Loewe, o casă de modă de lux din Spania, a scos la vânzare piesele vestimentare în cadrul unei colecţii care a fost lansată pe 14 noiembrie. Colecţia a fost inspirată de artisul William De Morgan. Preţurile articolelor vestimentare ajung până la 5.000 de dolari.

Majoritatea celor care au criticat piesele vestimentare, precum Diet Prada, o organizaţie care monitorizează abuzurile din industria modei, au susţinut că există similarităţi între îmbrăcămintea casei de modă şi uniformele purtate de oamenii din lagărele de concentrare.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Loewe şi-au cerut iertare pe contul de Instagram al brand-ului şi au retras produsele de pe site-ul official al companiei.

„Nu a fost intenţia noastră să jignim şi ne cerem iertare dacă am fost insensibili cu privire la aceste momente istorice sacre. Produsele oferite au fost retrase de la vânzare”, a scris compania pe Instagram.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image
Image
Image
Image