Uniunea Europeană exercită presiuni asupra Austriei să-şi revizuiască reforma “discriminatorie" în domeniul alocaţiilor familiale

Comisia Europeană şi-a accentuat joi presiunile asupra autorităţilor de la Viena din cauza reformei sale în domeniul alocaţiilor familiale, pe care o consideră “discriminatore”, deoarece reduce sumele plătite lucrătorilor străini ai căror copii locuiesc în altă parte decât în Austria, potrivit AFP, citată de AGERPRES.

După ce a angajat o procedură de infringement la 24 ianuarie, Bruxellesul a decis joi să ridice tonul, trimiţând un aviz motivat Austriei din cauza incompatibilităţii acestei legi, intrată în vigoare la 1 ianuarie, cu normele UE.

Executivul european şi-a justificat decizia explicând că “temerile sale nu au fost risipite” după o “examinare aprofundată” a argumentelor furnizate de Austria în luna martie.
Viena dispune de un termen de două luni pentru a lua măsurile necesare pentru a se conforma acestui aviz motivat. Dacă reacţia sa nu va fi suficientă, Comisia ar putea apoi să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. La finalul unei proceduri îndelungate, Austria riscă sancţiuni financiare.

Această lege a fost concepută de o coaliţie guvernamentală dintre conservatori şi extrema dreaptă, care a trebuit să părăsească puterea, în urma aşa-numitului scandal “Ibizagate” în luna mai.

Legea austriacă, aflată în colimatorul UE, adaptează cuantumul alocaţiilor familiale plătite lucrătorilor străini în funcţie de costul vieţii în ţara în care îşi au reşedinţa copiii lor.

Sursă foto CaleaEuropeana.ro

Image
Image
Image
Image