Uniunea Europeană regretă profund ultimul anunţ al Iranului privind programul nuclear

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a declarat luni că ''regretă profund'' ultimul anunţ al Iranului referitor la ridicarea tuturor plafoanelor privind îmbogăţirea uraniului, transmite AFP, citată de AGERPRES.

''Punerea completă în aplicare de către toţi a acordului privind programul nuclear este acum mai importantă ca oricând, pentru stabilitatea regională şi securitatea mondială'', a indicat Borrell pe Twitter.

Iranul a anunţat duminică o nouă diminuare a angajamentelor asumate prin acordul nuclear internaţional încheiat în 2015, renunţând şi la ultima restricţie din acest acord pe care încă o mai respecta, şi anume limitarea numărului de centrifuge.

Teheranul îşi va continua programul nuclear fără nicio limitare, inclusiv fără o limitare a îmbogăţirii uraniului, precizează guvernul iranian într-o declaraţie. În schimb, va fi menţinută cooperarea cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) şi Iranul ar putea reveni la respectarea angajamentelor asumate în cadrul acordului nuclear dacă SUA vor ridica sancţiunile împotriva Teheranului.

Citiți și: Iranul renunță la respectarea Acordului nuclear, după uciderea generalului Qassem Soleimani

Credit foto france24.com.

Image
Image
Image
Image