Uraganul Dorian a provocat cel puţin 5 decese în Bahamas

Intensitatea uraganului Dorian a scăzut în noaptea de luni spre marţi, ciclonul aflat deasupra arhipelagului Bahamas fiind însoţit de vânturi cu viteze de circa 205 km/h, au anunţat serviciile meteorologice americane, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Uraganul se menţine deasupra insulei Grand Bahama, iar locuitorii trebuie să rămână în adăposturi, se arată în cel mai recent buletin informativ emis la ora 05:00 GMT de Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) cu sediul în Miami, Statele Unite.

Intensitatea uraganului Dorian a scăzut, ajungând la categoria 4 din 5. După trecerea sa devastatoare prin Bahamas, uraganul ar urma să ajungă pe coastele Statelor Unite, marţi seară şi miercuri. Câteva milioane de persoane din Florida, Georgia şi Carolina de Sud au primit ordin să evacueze zonele de coastă.

Potrivit sursei citate, uraganul Dorian a făcut ravagii în noaptea de luni spre marţi în Bahamas, unde a provocat cel puţin cinci decese. Autorităţile au anunţat începerea operaţiunilor de salvare, ''acolo unde condiţiile permit''. Conform primelor evaluări aproximativ 13.000 de case ar fi fost deteriorate sau distruse, “daune considerabile” fiind provocate în insulele Abaco şi Grand Bahama.

La Washington, preşedintele Donald Trump a convocat o reuniune a responsabililor serviciilor de intervenţii de urgenţă. Potrivit Crucii Roşii din Statele Unite, 19 milioane de oameni trăiesc în zonele ce ar putea fi afectate de ciclon. Până la 50.000 de persoane din Florida, Georgia şi Carolina de Sud ar putea avea nevoie de adăpost de urgenţă, în funcţie de impact.

Credit foto abcnews.go.com.

Image
Image
Image
Image