Vaci bolnave ar fi tăiate pe ascuns în abatoarele poloneze, carnea fiind exportată în țările UE

În abatoarele din Polonia sunt sacrificate vaci bolnave iar carnea acestora este amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase, dezvăluie o anchetă jurnalistică făcută de un post de televiziune.

Cum Polonia este este unul dintre cei mai mari exportatori de carne de vită din Uniunea Europeană, scandalul a luat amploare rapid.

Un jurnalist polonez s-a angajat măcelar într-un abator şi a filmat cu o cameră ascunsă ce se întâmplă acolo. Potrivit Digi 24, acesta a surprins imagini cu vaci care nu se putau ține pe picioare, aduse în timpul nopții la abator, pentru a fi sacrificate. De pe carcase erau tăiate bucăţile de carne ce păreau bolnave sau vătămate. Dimineaţa, un veterinar punea stampila de siguranţă fără să facă vreun control. Această carne ar putea fi un risc pentru sănătate, potrivit experţilor consultaţi de jurnaliştii polonezi.

Ancheta mai arată că această practică este răspândită în toată industria cărnii de vită din Polonia. O vacă bolnavă este de 5-6 ori mai ieftină decât una sănătoasă, dar carnea poate fi vândută la acelaşi preţ. Un abator care taie doar animale sănătoase câştigă anual sub 82 de mii de euro, dar unul care acceptă şi vaci bolnave poate ajunge la un profit şi de 580 de mii de euro, mai scrie sursa citată.

Image
Image
Image
Image