VIDEO | Imagini cu momentul în care avionul de pasageri prăbușit aproape de Teheran ar fi fost lovit de o rachetă

Presa internațională a publicat o înregistrare care surprinde momentele dinaintea prăbușirii avionului de pasageri, în Iran, din acestea rezultând, se pare, că aeronava ar fi fost lovită înainte să ia foc în timpul zborului.

O mică explozie a avut loc în momentul în care o rachetă ar fi lovit avionul, dar acesta nu a explodat, potrivit imaginilor video. Aeronava a continuat să zboare timp de mai multe minute spre aeroport, potrivit The Times, citat de antena3.ro. Avionul a zburat în flăcări spre aeroport, înainte să explodeze și să se prăbușească rapid.

Agenţia americană responsabilă de securitatea transporturilor NTSB a anunţat joi că a primit o notificare din partea autorităţilor aeriene civile iraniene pentru a ancheta cauzele prăbuşirii unui Boeing ucrainean la puţin timp după decolarea sa de la Teheran miercuri, scrie presa internațională.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat joi că mai multe surse din cadrul serviciilor de informaţii, inclusiv canadiene, afirmă că Boeingul 737, care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Teheran, a fost "doborât de o rachetă iraniană sol-aer", probabil dintr-o eroare, scrie realitatea.net.

„Avem informaţii din surse multiple, în special ale aliaţilor noştri şi ale propriilor noastre servicii care indică faptul că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer iraniană. Aceasta nu s-a făcut poate intenţionat. Această nouă informație (doborâreaa avionului de o rachetă iraniană - n.red.) vine să confirme necesitatea unei anchete aprofundate în prăbușirea avionului. Canada lucrează cu aliații săi la investigația care este în desfășurare pentru a determina cauzele care au dus la această tragedieCanadienii vor răspunsuri, eu doresc răspunsuri. Acest guvern nu va avea liniște până nu va avea aceste răspunsuri", a declarat el într-o conferinţă de presă.

176 de persoane, majoritatea canadieni și iranieni, și-au pierdut viața în urma prăbușirii aeronavei.

Citiți și: Mai multe companii anunță că vor schimba rutele zborurilor pentru a evita zona Golfului Persic, după prăbușirea unui avion în Iran

Sursa foto: politico.com

Image
Image
Image
Image