VIDEO - Povestea copilului care își făcea temele pe stradă, la lumina unui bec

Un copil de 11 ani din Peru a impresionat până la lacrimi un milionar, după ce a fost surprins, lunile trecute, pe camerele de supraveghere, în timp ce își făcea temele pe stradă la lumina unui stâlp de pe stradă.

Victor Martin Angulo Cordova are 11 ani și locuiește în Moche, Peru. El a atras atenţia polițiștilor care monitorizează camerele de supraveghere din oraş, pentru că îşi făcea temele sub un bec de iluminat stradal. Familia lui Victor nu avea electricitate, dar băiatul era hotărât să înveţe, pentru a putea deveni un poliţist care „să lupte împotriva corupţiei, a hoţilor şi a drogurilor“. Familia nu avea electricitate din cauza lipsei banilor pentru plata facturilor şi pentru că nu avea documente de proprietate, necesare pentru a încheia un contract cu furnizorul.

Imaginile surprinse pe stradă au fost preluate de publicațiile locale și s-au răspândit, apoi, în lumea întreagă, prin intermediul rețelelor de socializare.

Primarul oraşului în care locuiește Victor, Arturo Fernandez Bazan, i-a sărit primul în ajutor băiatului, oferindu-i un pachet cu diferite lucruri necesare pentru şcoală şi ajutându-i familia să semneze actele necesare, în aşa fel încât să poată beneficia de electricitate.  Ulterior, Yaqoob Yusuf Ahmed Mubarak, un milionar de 31 de ani, importator de ciocolată din Bahrain, a decis să reconstruiască căminul modest al lui Victor, să o ajute pe mama copilului să înfiinţeze o mică afacere şi să-i ofere 2.000 de dolari băiatului sărman. Victor a spus că are mulţi colegi de clasă care sunt în aceeaşi situaţie ca el şi Mubarak a promis că va renova şi va extinde şcoala la care merge băiatul.

Citiți mai multe pe adevarul.ro.

 

Image
Image
Image
Image