VIDEO | Scene apocaliptice în Italia. Morţii sunt transportaţi cu vehiculele militare, iar crematoriile funcţionează 24 din 24

VIDEO | Scene apocaliptice în Italia. Morţii sunt transportaţi cu vehiculele militare, iar crematoriile funcţionează 24 din 24

În provincia Bergamo din Italia, cea mai afectată de epidemia de Covid 19, crematoriul a ajuns să funcţioneze 24 de ore din 24. Sicriele au umplut până la refuz morgile a două spitale, apoi morga cimitirului, iar acum zac înşirate în biserica cimitirului. O parte dintre morți au fost transportați miercuri seară cu ajutorul camioanelor militare spre alte orașe din afara regiunii Lombardia.

O parte dintre morți au fost transportați miercuri seară cu ajutorul camioanelor militare spre alte orașe din afara regiunii Lombardia. Şi, pentru ca trauma să fie completă, înmormântările şi doliul trebuie să se desfăşoare în completă izolare. În Bergamo, bolnavii sunt luaţi cu ambulanţele şi aduşi în grabă la spital. Rudelor le este complet interzis accesul la pacienţii care au murit de noul coronavirus, complet izolaţi în saloanele din spital închise ermetic, informează Digi24, citând presa internaţională. Înmormântările se desfăşoară în prezenţa unui singur preot şi a unui angajat al pompelor funebre, în vreme ce rudele celui decedat, dacă nu sunt şi ele deja în carantină, nu au oricum voie să fie prezente.

Practic, în Bergamo au murit atât de mulţi oameni, încât există deja liste de aşteptare pentru înmormântări şi incinerări, mai notează sursa citată.

Convoaiele militare au traversat mai multe localități și ilustrează dimensiunea dramei din Italia. 60 de sicrie au fost transportate de militari de la cimitirul local din Bergamo spre alte 11 localități: Acqui Terme, Brescia, Cervignano del Friuli, Domodossola, Modena, Parma, Piacenza, Rimini, Serravalle Scrivia, Trecate și Varese, relatează corespondentul Digi24 în Italia. Dricurile aşteaptă la coadă în faţa porţilor închise ale cimitirului Monumental din Bergamo: oraşul lombard şi regiunea din care face parte sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus din Italia, cu 4.300 de cazuri, a relatat și agenția France-Presse, citată de Agerpres.

Image
Image
Image