VIDEO - Un autocar cu 60 de turiști s-a răsturnat pe o autostradă din Italia. Printre victime ar fi și români

O persoană a murit şi 37 au fost rănite, miercuri, într-un accident al unui autocar turistic pe o autostradă din apropiere de Siena, au anunţat autorităţile italiene din domeniul medical, relatează DPA citată de Antena 3.

Persoana decedată este o femeie de 40 de ani din Rusia, care era ghid turistic pentru peste 60 de turişti.  Printre victime s-ar afla și români.

Autocarul s-a răsturnat într-un şanţ, după ce a trecut printr-un gard de protecţie pentru calea ferată.

Ambasada rusă din Roma a declarat pentru agenţia rusă de stat TASS că trupul neînsufleţit nu a fost încă identificat şi că diplomaţi ruşi s-au deplasat la faţa locului. Aceeași sursă a precizat, potrivit Antena 3, că autobuzul era al unei companii italiene care lucrează cu turişti din Rusia şi din fostele ţări sovietice şi că printre răniţi se află 12 ruşi şi doi armeni.

Autocarul s-a răsturnat în apropierea oraşului Monteriggioni, din motive care sunt încă investigate, a precizat agenţia italiană care răspunde de autostrăzi, ANAS, într-un comunicat.

Autoritatea de sănătate publică din regiunea Toscana a precizat într-un comunicat că, din cei 37 de oameni răniţi, 33 au suferit răni uşoare, iar patru se află în stare gravă, dar viaţa nu le este pusă în pericol.

UPDATE - Autoritățile române au anunțat că nu există informații cu privire la cetățeni români care s-ar afla printre persoanele afectate.

Image
Image
Image
Image