VIDEO | Zeci de morţi, după ce o conductă a explodat. CARNAGIU în Mexic!

În Mexic, cel puţin 85 de oameni au murit şi alţi 58 au fost răniţi după ce o conductă care transporta carburant a explodat.  În momentul deflagraţiei, mai multe persoane încercau să fure combustibil din acea ţeavă, aflată în apropierea unei rafinării situate la nord de capitata Ciudad de Mexico.

Explozia oleoductului s-a soldat cu 85 de morţi, potrivit unui nou bilanţ anunţat de ministrul Sănătăţii, Jorge Alcocer, informează, luni dimineață, News.ro. Dintre răniţi, 58 de persoane erau spitalizate, a precizat ministrul duminică, într-o conferinţă de presă.

Înaintea exploziei, hoţii de carburant au înţepat conducta Tula-Tuxpan, la câţiva kilometri distanţă de una dintre principalele rafinării din Mexic. La momentul exploziei, două ore mai târziu, aproximativ 800 de persoane venite cu bidoane din plastic să ia carburant care curgea din conductă se aflau în jurul acesteia. Lichidul ţâşnea din instalaţie la şapte metri înălţime.

Multe dintre victime au suferit arsuri atât de grave din cauza mingii de foc produse, încât nu au putut fi încă identificate.

Explozia s-a produs vineri la Tlahuelilpan, la circa 85 de kilometri nord de Ciudad de Mexico, şi se pare că victimele au fost persoane care s-au adunat la conducta avariată pentru a colecta combustibil. Sute de persoane cu găleţi şi canistre se aflau la conductă când s-a produs explozia, conform mass-media locale. Compania petrolieră de stat Pemex a spus că respectiva conductă a fost spartă ilegal.

Image
Image
Image
Image