Wuhan-ul a revizuit bilanțul inițial și anunță, oficial, cu 50% mai multe decese decât raportase

Wuhan-ul a revizuit bilanțul inițial și anunță, oficial, cu 50% mai multe decese decât raportase

Peste 2,1 milioane de persoane au fost infectate cu coronavirus la nivel mondial, iar pandemia este departe de final. Până acum, în rândul celor confirmați au fost înregistrate 145.533 de decese, conform datelor publicate pe portalul dedicat de Universitatea Johns Hopkins.

După un al de critici la nivel mondial, Wuhan, orașul unde a început totul, a revizuit bilanțul deceselor și a anunțat cu 50% mai mulți morți. Autoritățile sanitare din Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, au revizuit vineri bilanțul deceselor provocate de Covid-19, anunțând cu 50% mai mulți morți, relatează Reuters și Guardian, citate de HotNews. Astfel, bilanțul a fost revizuit de la 2.579 la 3.869 cazuri.

Anunțul Centrului de prevenții și control vine în contextul care întreaga lume, inclusiv cetățenii chinezi, și-au exprimat scepticismul cu privire la datele raportate de regimul comunist, în condițiile în care alte țări au anunțat peste 10.000 de morți.

UPDATE - La raportul total au fost adăugaţi pacienţii care au decedat acasă, înainte de a ajunge la spital, dar şi alte persoane care şi-au pierdut viaţa, dar ale căror raportări au întârziat, au anunţat autorităţile chineze la CCTV (China Central Television). "În vârful pandemiei, spitalele şi cadrele medicale au fost copleşite, aşa că au fost rapoarte care au întârziat, dar şi persoane care au decedat şi au fost înregistrate cu date incomplete", susţin autorităţile din China, conform telegraph.co.uk, scrie digisport.ro.

Sursa foto: abcnews.com

Image
Image
Image