Zborurile cu aeronavele Boeing 737 MAX au fost INTERZISE în Europa

Agenția europeană pentru siguranța aviației (EASA) a suspendat, începând de marți seară, toate zborurile aeronavelor Boeing 737 MAX. Măsura a fost luată în urma catastrofei de duminică din Etiopia. Aproape 160 de persoane și-au pierdut viața, după ce o aeronavă de acest tip s-a prăbușit.

"Ca măsură de precauție, Agenția a publicat astăzi o directivă de navigabilitate, care intră în vigoare la ora 19:00 GMT, suspendând toate zborurile ale aeronavelor Boeing 737-8 MAX și 737-9 MAX în Europa", a anunțat agenția printr-un comunicat.

Sunt vizate de măsură zborurile comerciale efectuate de operatori cu acest tip de avioane din țări terțe către sau dinspre UE.

Anterior, autorităţile aeronautice din Marea Britanie, Franţa, Irlanda, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Norvegia au suspendat accesul acestui tip de avion în spaţiul aerian al acestor ţări.

Accidentul de duminică s-a petrecut la numai patru luni după un accident similar al unui avion de acelaşi tip al companiei Lion Air, petrecut în Indonezia și soldat cu 189 de morţi.

Image
Image
Image
Image