Fata care a căzut dintr-un autobuz al TCE Ploiești nu a fost audiată nici până acum. Avocata ei pregătește plângere penală împotriva polițiștilor

Avocata Alinei Neagu, tânăra de 17 ani care a căzut dintr-un autobuz al TCE Ploiești aflat în mers, printr-un geam care s-ar fi desprins, spuneă că nici până acum adolescenta nu a fost audiată de poliție, cu privire la incidentul produs pe 9 ianuarie, deci în urmă cu o lună. Aceasta a declarat, pentru Libertatea, că pregăteşte o plângere penală care vizează mai mulţi poliţişti din Prahova, pe care îi acuză de neglijenţă și de indiferență. „Pe 9 ianuarie, când s-a produs accidentul, la orele 20.15, a venit un domn poliţist care, văzând fata pe picioare, nu a mai aşteptat să vadă cât de grav e. I-a luat datele şi a plecat pur şi simplu. A doua zi, doi poliţisti ale căror nume nu le cunoaştem, s-au dus la Ioniţă Constanţa, mama verişoarei fetei care era cu Alina în momentul accidentului, şi au pus-o pe fiica acesteia, Alexia Ioniţă, să dea o declaraţie despre cele întâmplate. Când au auzit că fata e operată şi că e grav, au spus că ei nu au ştiut”, povesteşte avocata, pentru sursa citată.

Actele eliberate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti în urma internării arată că Alina Neagu a suferit, pe lângă hematomul care a trebuit operat de urgenţă, multiple traumatisme şi fracturi la cutia craniană, dar şi la coloana vertebrală.  Este foarte probabil ca, din cauza halului în care a ajuns în urma accidentului de la începutul lunii ianuarie, fata să nu poată susține Bacalaureatul.

În urmă cu aproape trei săptămâni, pe rețelele de socializare, avocata tinerei a lansat un apel prin care se căutau martori la accidentul din 9 ianuarie.

Citiți și:  UPDATE | Apel disperat al apropiaților tinerei care a căzut prin geamul unui autobuz al TCE Ploiești: "Avem nevoie de ajutorul vostru! Avem nevoie de martori"

Și atunci, aceasta reclama faptul că victima nu a fost audiată. La momentul respectiv, IJP Prahova a transmis un punct de vedere cu privire la stadiul dosarului.

Citiți și: Precizările Poliției Prahova, în cazul tinerei căzute din autobuz, la Ploiești. De ce nu a fost audiată victima până acum

Sursa foto: Facebook/ Anca Teodora

Image
Image
Image
Image