Fenomene meteo extreme în jumătate din țară. A fost emis COD PORTOCALIU de ploi abundente

Fenomene meteo extreme în jumătate din țară. A fost emis COD PORTOCALIU de ploi abundente

ANM a actualizat din nou, joi dimineață, avertizările meteo, și au emis cod galben pentru toată jumătatea estică a țării, unde, până vineri, la ora 3.00, sunt așteptate averse și descărcări electrice, cu mențiunea că este posibil ca în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Excepție fac opt județe care, în următoarele ore, se vor afla sub atenționare cod portocaliu. " În județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40...70 l/mp", a anunțat ANM.

Mâine, până la ora 21.00, codul galben rămâne valabil în Capitală și în județele Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Tulcea și Vrancea, în timp ce pentru Călărași, Constanța și Ialomița va fi valabil un cod portocaliu de ploi abundente care anunță, de asemenea, cantități de precipitații ce pot ajunge la 70 l/mp.

 

 

Sursa foto: b1.ro

 

 

Image
Image
Image