fbpx

FMI cere guvernelor să lase consumatorii să suporte prețurile mari la energie

FMI cere guvernelor să lase consumatorii să suporte prețurile mari la energie

Image
Image

FMI a avertizat guvernele europene să nu intervină în criza energetică prin acordarea unui sprijin financiar pe scară largă, afirmând că, în schimb, consumatorii ar trebui să suporte partea cea mai mare a prețurilor mai mari pentru a încuraja economisirea energiei, notează stiripesurse.ro citând CNBC.

FMI a declarat miercuri că guvernele ar trebui să protejeze gospodăriile cele mai vulnerabile prin acordarea de sprijin specific, dar a menționat că politicile existente care vizează atenuarea costurilor pentru toți consumatorii ar afecta economiile europene - multe dintre ele aflate deja în pragul recesiunii - și ar împiedica tranziția energetică.

"Guvernele nu pot împiedica pierderea venitului național real care rezultă din șocul condițiilor comerciale. Acestea ar trebui să permită ca întreaga creștere a costurilor combustibililor să se transfere către utilizatorii finali pentru a încuraja economisirea energiei și renunțarea la combustibilii fosili", a scris divizia europeană a FMI într-o postare pe blog.

Până în prezent, factorii de decizie europeni au introdus controale radicale ale prețurilor, subvenții și reduceri de taxe pentru a atenua lovitura dată de creșterea costurilor energiei, care a crescut pe întreg continentul ca urmare a războiului din Rusia în Ucraina și a unei supraoferte mai mari.

Comentariile FMI vin în contextul în care țările europene se străduiesc să găsească modalități de a reduce consumul de energie și dependența de petrolul și gazele rusești.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Citește mai mult pe stiripesurse.ro.
Foto ilustrativ Playtech.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.