FOTO | Alertă în zona Ploieștiului, sâmbătă seară, din cauza flăcării de la Brazi: "Am crezut că a luat foc"

FOTO | Alertă în zona Ploieștiului, sâmbătă seară, din cauza flăcării de la Brazi: "Am crezut că a luat foc"
Previous Next

Numeroși ploieșteni au fost alertați, sâmbătă seară, de norul gros luminat în mod straniu, care s-a văzut în zona Brazi. Pe rețelele de socializare au apărut imagini care surprind flacăra neobișnuit de mare, dela rafinăria din sudul Ploieștiului.

După ce s-au lămurit că nu e vorba despre vreun incendiu devastator, oamenii au început să reclame situația, un nou episod de poluare cu care s-a confruntat municipiul, confirmat și de măsurătorilor stațiilor de monitorizare a calității aerului.

Stația PH 4, de la Brazi, a înregistrat, în cursul zilei de sâmbătă, până la 46 µg/m³, pentru indicatorul PM 10 (particule în suspensie), cu o coborâre bruscă a valorilor, după ora 21.00. La miezul nopții, se înregistrat sub 9 µg/m³, în același punct.

"Initial am crezut ca a luat foc ceva. Era imensa flacara", "Acest “nor” se vede si in Bd. București", "In weekend se prelucreaza petrol cat pentru toata saptamana", "Strada Căliman lângă sala sporturilor Olimpia, un miros usturător ca de ulei acid sulfuric, chiar si-n casă cu ferestrele închise mă sufocam de usturime!" sunt câteva dintre mesajele publicate aseară pe grupul "STOP poluării orașului Ploiești".

 

Sursa foto: Facebook/ Ruxandra Maria și Alexandru Cocârlea via STOP poluării orașului Ploiești

Image
Image
Image