FOTO | Grădiniţă cu program prelungit inaugurată astăzi în Prahova, după un proiect european de 640.000 de euro

FOTO | Grădiniţă cu program prelungit inaugurată astăzi în Prahova, după un proiect european de 640.000 de euro

Primăria Scorţeni a inaugurat astăzi, cu ocazia deschiderii anului şcolar 2021-2022, o nouă grădiniţă cu program prelungit.

La inaugurare au luat parte primarul comunei, Iulian Barbu, subprefectul Alexandru Vane şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi Consiliului Local, alături, evident, de copii, părinţi şi cadre didactice.

"Simbolic, luna septembrie devine un sinonim al ideii de educație, de început de școală. Vorbim despre un ceremonial încărcat de emoții și speranțe, pentru că ne regăsim în universul scolii-părinți, elevi, profesori. Pentru bobocii de la începutul fiecărui ciclu de învățământ răsună astăzi primul clopoțel. Le urăm bun venit, iar elevii de orice vârstă sa se bucure de reușită, sa dobândească abilități ce vor fi de folos timp îndelungat. Astăzi am avut onoarea să participe la inaugurarea grădiniţei cu program prelungit şi dotări moderne subprefectul județului Prahova - Alexandru Vane, inspectorul școlar Mincu FLorea, reprezentanți ai autorităților locale, consilierii locali, preoții din comunitate, conducerea Şcolii Scorțeni, părinții și beneficiarii acestui proiect. Prin cooperarea cu părinți și prin implicarea comunității locale în probleme școlii, avem convingerea că și în anul şcolar pe care îl deschidem astăzi vom sprijini performanță și modernizarea școlii. Succes tuturor în noul an școlar!", a fost mesajul oficial transmis de primarul Iulian Barbu.

Aici vor învăţa 40 de copii în noul an şcolar.

Proiectul a fost implementat cu o finanţare din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, având o valoare totală de aproape 640.000 de euro, din care 500.000 de euro au reprezentat finanţarea nerambursabilă.

Image
Image
Image