FOTO | O pulbere albă, cu miros înțepător, a acoperit comuna Brazi. Reprezentanții Rafinăriei recunosc incidentul și oferă spălarea gratuită a mașinilor locuitorilor

FOTO | O pulbere albă, cu miros înțepător, a acoperit comuna Brazi. Reprezentanții Rafinăriei recunosc incidentul și oferă spălarea gratuită a mașinilor locuitorilor
Previous Next

Val de reclamații, miercuri dimineață, pe rețelele de socializare și nu numai. Locuitorii din Brazi au observat o pulbere albă depusă pe asfalt, case și mașini, unii dintre ei reclamând și un miros "înțepător".

Reprezentanții Rafinăriei Petrobrazi au confirmat, la solicitarea Primăriei Brazi, un incident produs în această dimineață.

"În cursul repornirii instalației de cracare catalitică, după revizia generală planificată din ultimele două săptămâni a rafinăriei Petrobrazi, a avut loc un incident tehnic. În urmă incidentului, a fost eliberată în atmosfera o pulbere ce conține majoritarzeolit (aluminosilicat cristalin) și silicat de aluminiu natural (caolin). Pulberea respectivă s-a depus în anumite zone specifice din zona localității Brazi.

Menționăm că pulberea nu este clasificată că periculoasă. Compania investighează incidentul și depune toate eforturile pentru a remedia situația cât mai curând.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat locuitorilor comunei Brazi" este răspunsul citat într-un comunicat al admnistrației locale.

Primăria Brazi a mai anunțat că, "pentru disconfortul creat s-a stabilit că toate mașinile din Brazi care au nevoie de spălare, pot merge în stații OMV Petrom din Ploiești să spele mașina gratuit doar cu buletinul de Brazi. Mașinile de la Rafinărie de igienizare/spălare stradală vor veni pentru a curăța străzile împreună cu reprezentanții Poliției Locale. Pe această cale îndemnăm cetățenii comunei Brazi să utilizeze de facilitatea pusă la dispoziție de către Rafinăria Petrobrazi", a transmis primarul Leonaș Radu.

 

Sursa foto: facebook/ STOP poluării orașului Ploiești

Image
Image
Image