FOTO | Plantare de copaci în spatele Rafinăriei Petrotel-Lukoil Ploieşti, la fosta groapă de gunoi a oraşului

FOTO | Plantare de copaci în spatele Rafinăriei Petrotel-Lukoil Ploieşti, la fosta groapă de gunoi a oraşului
Previous Next

Reprezentanţii Rafinăriei Petrotel-Lukoil Ploieşti au derulat sâmbătă o acţiune de plantare, la fosta groapă de gunoi a oraşului, în spatele rafinăriei, în cadrul unui parteneriat cu Rotary. După cei 2.000 plantaţi acum, numărul total al puieţilor a ajuns la 35.000, în cei opt ani de când se desfăşoară parteneriatul.

"Plantarea s-a realizat împreună cu voluntari angajaţi ai PETROTEL-LUKOIL şi ROTARY. Aproximativ 35.000 puieţi plantaţi până acum aparținând unui proiect de 8 ani de împădurire ROTARY-LUKOIL", a anunţat Rafinăria Petrotel-Lukoil, pe pagina oficială de Facebook.
 
"La final de an, Rafinăria Petrotel-Lukoil face cadou municipiului Ploieşti, la Parcul Vest, 40 de platani cu înălţimea de 4-5 m - donaţie pentru a dezvolta spaţiul verde", se mai arată în mesajul oficial publicat sâmbătă.
 
Fosta groapă de gunoi a Ploieştiului, situată pe Centura de Est, în spatele rafinăriei, a fost ecologizată acum câţiva ani, în cadrul unui proiect european derulat de Consiliul Judeţean, ulterior fiind predată înapoi Primăriei. De atunci, în zonă au avut loc mai multe acţiuni de plantare, parte a unui plan mai amplu de creare a unei "perdele" forestiere în jurul zonei industriale.
 
”Proiectul Clubului Rotary Ploiești de creare a unei perdele forestiere de protecție a aerului pe Centura de Est a Ploieștiului a făcut astăzi un pas înainte, prin plantarea a încă 2000 de puieți de salcâm.
Este al optulea an consecutiv în care voluntarii Rotary alături de cei ai companiei Lukoil au participat la cel mai ambițios proiect de mediu din județ pentru a da un exemplu de implicare în comunitate.
Din cauza circumstanțelor speciale în care a avut loc acțiunea anul acesta, printre voluntari nu s-au mai aflat și sutele de elevi din școli și licee din oraș care au răspuns mereu cu entuziasm invitației rotarienilor ploieșteni de a participa la plantarea puieților.
Chiar și așa, însă, cu speranța că la anul tot ce ține de pandemia de COVID 19 va fi doar o amintire,Clubul Rotary Ploiești a reușit să parcurgă cu succes o nouă etapă din acest program multianual, în cadrul căruia nouă hectare de teren de lângă fosta groapă de gunoi a Ploieștiului sunt transformate într- o veritabilă pădure menită să asigure un aer mai bun locuitorilor municipiului.
Partenerii rotarienilor ploieșteni în acest proiect sunt Rafinăria Petrotel Lukoil, Primăria Ploiești și Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA – Direcția Silvică Prahova, cărora Rotary Club le mulțumește pentru tot sprijinul acordat.
Cu plantarea de astăzi, numărul puieților plantați în cadrul proiectului a depășit 30.000” - a transmis Claudius Dociu, președintele Clubului Rotary.
Image
Image
Image