FOTO | Protest al vânzătorilor de mărţişoare în faţa Primăriei Ploieşti. Oamenii reclamă că li s-a cerut o chirie uriaşă

Peste 50 de ploieşteni s-au strâns, miercuri dimineaţă, în parcarea sediului Primăriei Ploieşti, nemulţumiţi cu privire la condiţiile impuse în acest an de autorităţi pentru vânzarea de mărţişoare şi flori pe domeniul public cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie. Vânzătorii reclamă că, în 2019, Primăria Ploieşti le solicită o chirie de aproape cinci ori mai mare decât cea din anii anteriori.

Oamenii s-au strâns încă de dimineaţă, solicitând să discute cu factorii de decizie din Primăria Ploieşti. Protestatarii spun că sunt interesaţi să primească spaţii de desfacere, pentru a vinde materialele specifice pentru 1 martie şi 8 martie, dar reclamă că, pentru întreaga perioadă, care totalizează circa 10 zile, Primăria le-a cerut o sumă exorbitantă, de 4.500 de lei de persoană. "Ar însemna să muncim doar ca să plătim chiria la Primărie, nu ştim dacă ne-ar mai rămâne şi nouă ceva. Cu toşii am investit bani şi timp în cumpărarea sau realizarea de mărţişoare. Nu înţelegem de ce Primăria şi-a mărit atât de mult pretenţiile", a explicat unul dintre protestatari. Comercianţii mai spun că, până acum, sumele solicitate au fost sub 1.000 de lei de persoană pentru aceeaşi perioadă şi spun că acum municipalitatea cere de aproape cinci ori mai mult, însă nu oferă nimic în plus faţă de anii anteriori.

Viceprimarul Cristian Ganea a stat de vorbă cu vânzătorii, declarând la finalul discuţiilor că se caută soluţii, că ar fi vorba de o neînţelegere şi că sumele solicitate de autorităţi nu vor fi atât de mari.

Image
Image
Image