GALERIE FOTO | Corturi de campanie montate în centrul Ploieştiului, pentru membrii secţiilor care vor veni diseară cu buletinele de vot

Corturile de campanie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova împânzesc centrul Ploieştiului. Autorităţile din Prahova instalează astăzi, în jurul Palatului Administrativ, mai multe corturi şi băncuţe, pentru cele câteva mii de persoane care urmează să ajungă în această noapte aici pentru a aduce procesele-verbale de la secţiile de vot, buletinele şi tabletele.

După închiderea urnelor, în Prahova, toate materialele folosite la votare urmează să fie centralizate la Palatul Administrativ. Aici vor ajunge buletinele de vot folosite, cele rămase goale, procesele-verbale din fiecare secţie, dar şi tabletele utilizate în timpul scrutinului, pentru scanarea buletinelor alegătorilor. Sunt 623 de secţii în judeţ pentru alegerile europarlamentare şi referendum, iar de la fiecare în parte urmează să se deplaseze, după închiderea urnelor, câte trei persoane, plus un lucrător al MAI care asigură paza. Asta înseamnă pe puţin aproximativ 2.500 de oameni, care se vor strânge, după ora 21.00, în zona Palatului Administrativ.

Pentru ei, autorităţile au creat, cu ajutorul echipamentelor din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, un fel de sală de aşteptare improvizată, unde reprezentanţii secţiilor de votare să stea până când le va veni rândul să predea materialele.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Ultimele pregătiri pentru alegeri. Peste 2.000 de lucrători MAI vor fi la datorie în Prahova

Măsura fusese prezentată încă de zilele trecute de către conducerea Inspectoratului de Jandarmi Prahova, care anunţa că urmează să creeze o aşa-zisă zonă tampon.

CITIŢI ŞI:

PREZENȚA ORA 15.00: Aproape 200.000 de persoane au votat, în Prahova la europarlamentare, dar numai 168.000 la referendum

{gallery}corturi campanie isu ph europarlamentare 2019{/gallery}

Image
Image
Image