GALERIE FOTO | Cozi la secţiile de votare din Ploieşti. În unele cazuri se aşteaptă şi o jumătate de oră

Interesul ploieştenilor pentru alegerile europarlamentare şi referendumul pe teme de justiţie pare să fie unul ridicat, oricum peste aşteptări şi peste statisticile ultimelor tururi de scrutin de acest gen, lucru care se vede şi la intrarea în secţii. La multe secţii de votare din Ploieşti s-au format cozi mari înainte de prânz.

E de aşteptat ca frecvenţa să se mai reducă spre finalul zilei de vot, probabil mulţi oameni alegând să se prezinte la urne devreme şi apoi să se bucure de vremea frumoasă. Cert este că, în jurul orei 11.00, la multe secţii din oraş erau cozi la intrare. La secţia amenajată în clădirea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, de exemplu, oamenii au aşteptat aproximativ o jumătate de oră pentru a ajunge la urne. În jurul orei 11.00, în dreptul intrării principale erau peste 20 de oameni care îşi aşteptau rândul să voteze. La intrarea secundară din clădire, unde este amenajată o altă secţie de vot, erau de asemenea circa 10 persoane în aşteptare.

Tot în zona de vest a Ploieştiului, la Şcoala "George Emil Palade", la cel puţin una dintre cele patru secţii existente era de asemenea aglomeraţie la intrare.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

PREZENȚA ora 10.00: Au votat peste un milion de români, dar mulți dintre ei au refuzat să participe și la referendum

Aceste cozi demonstrează fie un interes peste aşteptări din partea alegătorilor pentru europarlamentare şi referendum, fie o intenţie de a scăpa de această sarcină înainte de prânz, pentru a se putea bucura apoi, liniştiţi, de o zi frumoasă în natură. Fie - de ce nu? - ambele ipoteze. Cert este că şi statistica oficială comunicată de Biroul Electoral Central confirmă un număr mare de votanţi în primele ore de la deschiderea urnelor.

{gallery}cozi europarlamentare 2019{/gallery}

Image
Image
Image
Image