GALERIE FOTO - Razie pe Valea Prahovei! Comisarii de la Protecția Consumatorilor au găsit jucării interzise la vânzare și produse contrafăcute

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin Direcţia Generală Control, a derulat, weekendul trecut, o amplă acțiune de verificare la operatori economici de pe Valea Prahovei. Controalele au vizat în special tarabele aflate pe DN 1, între stațiunile montane, unde sunt comercializate suveniruri, dar și unitățile de cazare și alimentație publică.

"Au fost identificate la comercializare diverse jucării  care prezentau abateri privind inscripţionarea numelui, a denumirii comerciale înregistrate sau a mărcii înregistrate a producătorului şi/sau a importatorului, precum şi a adresei la care aceştia pot fi contactaţi , abateri privind marcajul de conformitate CE, abateri privind cerinţele generale de siguranţă şi abateri privind declaraţia de conformitate. De asemenea se aflau la comercializare o serie de jucării (pistoale cu bile, slime-uri etc.), produse notificate prin sistemul RAPEX. Au fost găsite la comercializare produse textile şi articole de uz casnic inscripționate cu branduri de renume Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen, Dacia Logan, Opel", a informat ANPC.

„ Acţiunile de verificare ale colegilor noştri privind activitatea desfăşurată de  operatorii economici au continuat cu zona Valea Prahovei. Parcurgând registrele unice de control am observat că unii operatori economici, cu toate că au mai fost consiliaţi în trecut, au ales să nu respecte cele semnalate de către această autoritate şi automat să nu respecte consumatorul. Această acţiune, aşa cum am promis, a avut un rol de ultim avertisment! Sezonul acesta va fi dedicat exclusiv consumatorilor! Iar cei care nu acceptă acest lucru ar trebui să se apuce de o altă activitate!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Sursa foto: Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

 

 

Image
Image
Image
Image