Greva de avertisment de la CFR SA a dat traficul feroviar peste cap

greva CFR SA
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Sindicaliștii de la CFR SA, compania de stat care administrează şi întreţine infrastructura feroviară, au făcut vineri o grevă de avertisment. Greva s-a încheiat la ora 9:00, așa cum a fost anunțat.

Potrivit stirileprotv.ro, salariații CFR Călători nu participă la protest, potrivit unui comunicat al companiei care se ocupă de transportul de călători pe calea ferată.

Oamenii sunt nemulțumiți de salarii și de lipsa investițiilor. Chiar dacă e vorba de numai două ore, este de așteptat ca greva să afecteze mersul trenurilor pe durata întregii zile.

CFR Călători informează că oamenii își vor putea primi înapoi, la cerere, banii cheltuiți pe bilete.

Secretarul general al Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane, Viorel Istrate, a anunţat că motivul principal al grevei CFR de vineri dimineaţă îl reprezintă faptul că nu a fost încheiat contractul colectiv de muncă.

„Motivul principal al grevei de astăzi este faptul că nu s-a încheiat contractul colectiv de muncă, ocazie cu care toată lumea a sperat că vom aplica în mod uniform legea privind statutul personalului feroviar, ceea ce nu s-a întâmplat. Managementul Companiei Naţionale de Infrastructură a invocat lipsa bugetului de venituri şi cheltuieli de şase luni, nu este neapărat o obligaţie legală, însă temerile domniilor lor s-au orientat ma degrabă spre lipsa resurselor în lipsa bugetului de venituri şi cheltuieli. Neaplicarea uniformă a acestei legi a dus la egalizarea salariilor pentru aproximativ 80% din personalul de execuţie. Concret, toată lumea are salariul de 4.500 de lei brut, respectiv 2.650 de lei net”, a declarat Viorel Istrate, conform sursei citate.

El a precizat că acest demers este îndreptat împotriva unui sistem care nu livrează mai nimic în ultima vreme pentru comunitatea feroviară.

 

Foto captură stirileprotv.ro

Image