fbpx

Hipodromul Ploieşti va găzdui iar curse de trap, după o pauză de 3 luni

Hipodromul Ploieşti va găzdui iar curse de trap, după o pauză de 3 luni
Image
Image

Hipodromul Ploieşti va putea găzdui din nou curse oficiale de trap, după finalizarea unui litigiu între municipalitate şi Asociaţia Calului de Trap. Sentinţa, definitivă, a fost pronunţată joi de Curtea de Apel.

Cursele oficiale de trap nu s-au mai putut ţine în ultimele trei luni, după o sentinţă pe fond prin care fusese suspendată aplicarea Regulamentului alergărilor, aprobat în aprilie de Consiliul Local Ploieşti. În lipsa unui regulament, Hipodromul a găzduit, în această perioadă, doar întreceri oficiale de galop şi câteva curse demonstrative de trap.

"Primăria Ploiești informează cetățenii că, prin decizia nr. 1474 din 18.11.2021, Curtea de Apel Ploiești a casat sentința nr. 878/12.08.2021, pronunțată de Tribunalul Prahova, prin care s-a dispus suspendarea Hotărârii Consiliului Local Ploiești nr.121/23.04.2021 privind aprobarea Regulamentului Curselor de Trap. Astfel, Curtea de Apel Ploiești a respins cererea de suspendare a acestui act administrativ, înaintată de Asociația Calului de Trap, ca fiind neîntemeiată. Sentința este definitivă și a fost pronunțată, astăzi, în sedință publică", a confirmat Primăria Ploieşti într-un comunicat transmis joi după-amiază.

Calendarul oficial mai include două reuniuni

Viceprimarul municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim, a declarat că, odată cu finalizarea litigiului, administraţia locală va relua imediat alergările. El a precizat că se ia în calcul, în funcţie de condiţiile meteo, şi varianta reorganizării unora dintre alergările care nu s-au putut ţine în ultimele trei luni din cauza suspendării regulamentului.

Oficial, calendarul pe 2021, aprobat prin aceeaşi hotărâre din aprilie a Consiliului Local Ploieşti, mai include două reuniuni hipice în aceast an, una pe 21 noiembrie, în care cap de afiş e Prmeiul Bucefal, rezervat cailor de cel puţin patru ani, şi cealaltă pe 28 noiembrie, când e programat Premiul de Închidere.

Litigiul fusese intentat de ACT, asociaţie a crescătorilor care încearcă să impună propriul său regulament şi care derulează un program naţional de ameliorare a rasei trăpaş. În mesajele publicate de-a lungul timpului, reprezentanţii acestei asociaţii au contestat mai multe prevederi din regulamentul Consiliului Local Ploieşti, unul dintre principalele lucrări reclamate fiind că lovirea excesivă a animalelor în timpul curselor nu era suficient de strict reglementată, pedepsele fiind, în viziunea contestatarilor, extrem de mici, inclusiv cu posibilitatea ca suspendările să fie ridicate după plata unor sume modice. La rândul lor, juriştii municipalităţii au argumentat că regulamentul propus de ACT este recunoscut doar la nivelul acestei asociaţii şi nu trebuie în mod obligatoriu aplicat şi de alte părţi. Totodată, ei au arătat că regulamentul aprobat în aprilie de Consiliul Local trecuse printr-o amplă procedură de consultări publice, în care au avut loc discuţii cu toate părţile implicate, inclusiv cu ACT-ul.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.