Imunizarea cu AstraZeneca: Trebuie să ceri imediat ajutorul unui medic dacă ai următoarele simptome după vaccinare

Imunizarea cu AstraZeneca: Trebuie să ceri imediat ajutorul unui medic dacă ai următoarele simptome după vaccinare
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Comitetul pentru siguranță (PRAC) al Agenției Europene a Medicamentului a decis, miercuri, că apariția de cheaguri de sânge, în condițiile unui număr redus de trombocite, ar trebui să fie pe lista efectelor secundare foarte rare ale Vaxzevria, vaccinul contra Covid-19 al AstraZeneca.

Șansele apariției acestora sunt foarte reduse, dar cetățenii trebuie să cunoască simptomele pentru a cere tratament medical care să ajute la ameliorarea stării de sănătate și la evitarea complicațiilor, transmite agenția europeană (EMA), potrivit HotNews.ro.

Trebuie să soliciți imediat ajutorul unui medic dacă ai următoarele simptome în primele săptămâni după administrarea vaccinului AstraZeneca:

-Dificultăți de respirație

-Dureri în piept

-Umflare a picioarelor

-Simptome neurologice, precum dureri de cap severe și persistente sau vedere încețoșată

-Minuscule pete de sânge sub piele, în afară de cea de la locul injectării


Până în 4 aprilie au fost identificate 169 de cazuri de cheaguri de sânge la creier rare la 34 de milioane de doze ale vaccinului AstraZeneca administrate în Zona Economică Europeană.

Românii care au avut probleme de coagulare a sângelui după prima doză de vaccin anti-Covid cu serul de la AstraZeneca „categoric nu vor mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a anunțat miercuri coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.
De asemenea, acesta a anunțat că va avea loc o ședință pentru revizuirea recomandărilor făcute de Agenția Europeană a Medicamentului, precizând că și la nivel european urmează să se ia o decizie comună, a tuturor statelor membre.

O legătură între vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania AstraZeneca și apariția unei forme rare de cheaguri de sânge este „plauzibilă, însă nu confirmată”, a transmis miercuri Organizația Mondială a Sănătății.

Ițmagine cu caracter ilustrativ, News.ro.


Image