Informarea meteo de polei și ninsori a fost prelungită

Informarea meteo de polei și ninsori a fost prelungită

Administrația Națională a anunțat că vremea rea va mai ține cel puțin până miercuri dimineață, și în următoarele ore fiind așteptate precipitații abundente, sub formă de ploaie sau ninsoare, intensificări ale vântului și condiții pentru formarea poleiului.

Noua atenționare expiră miercuri, la ora 10.00.

„În sud-estul țării se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan și în sud-estul Moldovei. În Carpații de Curbură, în Carpații Meridionali, în restul Munteniei și al Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5...10 cm”, atenționează meteorologii.

“În cursul zilei de marți, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 55...65 km/h.      În noaptea de marți spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Banatului rafalele vor depăși 80...90 km/h, zăpada fiind spulberată”, a mai anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

ANM a mai precizat că, și "în următoarele zile, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice și centrale, precum și în zonele de munte, unde cantitățile de apă vor fi însemnate."

 

Image
Image
Image