Instabilitate atmosferică accentuată, până sâmbătă dimineață. 26 de județe intră sub cod galben de furtuni

ANM anunță că instabilitatea atmosferică accentuată se va menține cel puțin până sâmbătă dimineață, astfel că o nouă informare a fost emisă astăzi, ea urmând să fie menținută până pe 1 iunie, la ora 10.00.

"Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, marți (28 mai) și miercuri (29 mai) îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp", avertizează meteorologii.

Aceștia au anunțat, de asemenea, că  din această după-amiază până la noapte, la ora 2.00, intră sub cod galben 26 de județe. "Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, nordul Munteniei, precum și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp", au mai precizat reprezentanții ANM.

 

 

Image
Image
Image
Image