fbpx

Instituțiile publice nu vor mai avea voie să solicite copii după acte emise tot de stat

Instituțiile publice nu vor mai avea voie să solicite copii după acte emise tot de stat

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite, de la persoane fizice ori juridice, copii după acte emise tot de entitățile statului.

 

Proiectul de lege adoptat miercuri nu le mai permite autorităților publice să le solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii după acte (avize sau alte documente) care au fost emise de către entităţi ale statului.

Dosarele cu copii după acte devin istorie

"Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public", prevede proiectul de lege.

Proiectul merge la promulgare

Inițiativa privind eliminarea copiilor după acte a fost adoptată cu 291 de voturi "pentru", după cea aceasta primise vot favorabil și în Senat, la finalul lunii iunie.

Proiectul trebuie promulgat pentru ca prevederile sale să poată intra în vigoare

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.