Inundaţii în şapte localităţi din Prahova, luni după-amiază

Pompierii prahoveni au intervenit, luni după-amiază, la Ploiești, Sinaia, Cerașu, Izvoarele, Păulești, Vălenii de Munte și Măneciu, unde furtunile au inundat mai multe locuințe, gospodării, beciuri și străzi sau au culcat la pământ stâlpi și copaci. Fenomenele s-au produs în condițiile în care aproape tot județul s-a aflat, până spre miezul nopții, sub avertizare cod galben de ploi abundente și vijelii, iar pentru zona montană a fost emis chiar cod portocaliu, pentru că erau prognozate cantități de precipitații de până la 70 l/mp.

"Pompierii au acționat cu motopompe pentru evacuarea apei din 13 locuințe și 22 beciuri, inundate ca urmare a precipitaţiilor abundente. Apa a pătruns în 10 locuințe, 19 beciuri și gopspodării din satul Măneciu Ungureni. Ploaia a cauzat probleme și în satul Schiulești din comună Izvoarele, o locuință și două beciuri fiind inundate. Probleme au fost și în comună Cerașu unde apa a pătruns într-o locuință și într-un subsol de bloc la Plopeni. Pompierii au fost în alertă și în Păuleşti, unde o locuință a fost inundată, precum și pe strada Cumpătu din Sinaia, unde traficul a fost blocat aproximativ 30 de minute. Din cauza vântului puternic, un copac a căzut pe un autoturism în Ploieşti, iar în Vălenii de Munte, pe strada Berevoiești,  mai mulţi stâlpi de alimentare cu energie electrică s -au rupt și au blocat carosabilul", a anunțat ISU Prahova în această dimineață.

Și acum, un echipaj de pompieri cu o motopomă acționează în Măneciu, pe strazile Fabricii și Costeși, pentru a evacua apă din două locuințe.

34 pompieri militari cu 15 mijloace au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunităților, precum și pentru evacuarea apei din zonele inundate, a informat ISU Prahova.

Foto arhivă

 

Image
Image
Image