Ioana Condea, tânăra din Poiana Câmpina mutilată de un proxenet, în Germania, s-a stins din viață după cinci ani de chin

Ioana Condea, prahoveanca de 24 de ani, din Poiana Câmpina, bătută și mutilată de un proxenet, în Germania, în 2014, s-a stins din viață acum 10 zile, în spitalul din Koln în care era internată de aproape cinci ani.

Ioana plecase din țară pentru a munci și a-i oferi o viață mai bună fiului ei rămas acasă. Familiei îi spusese că va lucra într-un azil de bătrâni, dar în realitate ajunsese să se prostitueze și, până la urmă, asta i-a adus sfârșitul. Un proxenet, soțul așa-zisei prietene care o convinsese să plece, a bătut-o crunt, iar tânăra a ajuns în spital unde a zăcut în comă aproximativ trei ani.

În urmă cu doi ani, a ieșit din comă, iar medicii anunțau că fata comunică prin semne și poate mânca. Pe 13 ianuarie s-a stins, însă din viața. Familia a fost anunțată abia ieri.

Între timp, călăul tinerei a fost condamnat la opt ani de închisoare, pedeapsă pe care o execută într-un penitenciar din Germania.

Larisa Ştefan, o tânără care a ţinut legătura cu medicii şi cu poliţiştii, a primit vestea teribilă comunicată atât de târziu deoarece avocata tinerei, care era tutorele legal al acesteia, nu a putut fi contactată. "Ioana s-a stins din viaţă pe 13 ianuarie. Am fost informată de Poliţie pentru că ei voiau să afle dacă familia doreşte să o înmormânteze în ţară sau dacă va fi înmormântată în Germania ca şi necunoscută. Am sunat-o imediat pe mama Ioanei. Vă daţi seama că este la pământ. I-am spus că o vom ajuta cu tot ce putem", a declarat Larisa Ştefan pentru observator.tv.

Pe rețelele de socializare au apărut apeluri, inclusiv către românii din Germania, să sprijine familia care are nevoie de bani pentru a aduce acasă trupul neînsuflețit al Ioanei.

"LANSEZ ACEST APEL TUTUROR ROMANILOR SI PRIETENILOR MEI care vor sa fie alături de Ioana pentru ca ea , care s-a chinuit timp de cinci ani într-un spital din Germania, să fie înmormântată acasă, în Prahova.

Va rog din suflet, haideți să punem mana de la mana si sa ajutam familia îndoliata cu atât cât putem! Ioana trebuie să ajungă acasă si pe pământ natal sa fie înmormântata nu o putem lăsa printre străini!!!

Pentru cei care stiu povestea si pentru cei care vor sa ajute :

Cont IBAN: RO40INGB0000999906415286

ING Bank Sucursala Campina, titular Georgeta Grațiela Condea (mama Ioanei)

Cu cat vom strange bani mai repede cu atât Ioana va fi repatriata mai repede.

Colegul meu, Bestattungen Gagila se va ocupa de toate demersurile repatrierii împreună cu colegii lui de la serviciul funerar din Germania" este unul dintre aceste mesaje, distribuit pe grupurile de români din Germania.

Apeluri similare au fost lansate și în țară. Suma de care familia are nevoie este de 5.000 de euro.

 

 

Image
Image
Image