Marți, 08 Octombrie 2019 10:17

Amenzi de peste 20.000 de lei pentru ploieștenii prinși aruncând anapoda gunoiul sau deșeuri voluminoase ori din construcții

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliția Locală Ploiești a prezentat bilanțul sancțiunilor aplicate de la începutul lunii octombrie până în prezent, în municipiu, pentru abateri de la regulamentul referitor la salubritate. Aceștia au anunțat că, în ultima săptămână, au confiscat patru căruțe care circula pe străzile Elena Doamna, Apelor și Podul Înalt, "proprietarii căruțelor încălcând astfel prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 432/2018 privind interzicerea accesului și deplasării căruțelor și vehiculelor trase sau împinse cu mâna care circulă ilegal în municipiul Ploiești". Căruțașii au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.250 lei.

Alți 29 de ploieșteni s-au trezit cu amenzi pentru că fie au abandonat, pe domeniul public sau în afara tomberoanelor de pe platforme, deșeuri menajere și materialele rezultate din construcții, resturi vegetale, electrocasnice sau mobilier scos din uz, respectiv pentru că nu aveau contract cu firma de salubritate autorizată din municipiu. Amenzile s-au ridicat la un total 22.500 lei.

"Sancțiunile contravenționale au fost aplicate în timpul acțiunilor specifice de patrulare și monitorizare, dar și ca urmare a sesizărilor venite din partea cetățenilor", au menționat reprezentanții Poliției Locale Ploiești.

Foto cu caracter ilustrativ

 

   

1 comentariu

  • Link la comentariu Victor Miercuri, 09 Octombrie 2019 12:26 postat de Victor

    Bravo! Ideal ar fi sa fie și mai aspre amenzile având in vedere lupsa de bun simt a unora care deși știu ca nu e ok sa arunce pe lângă container gunoiul , ii doare in cot. Exemplu zona Cameliei blocul 69.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.