Duminică, 27 Octombrie 2019 10:34

Un val de AER POLAR lovește Europa, în zilele următoare. Temperaturile scad cu aproape 25 de grade față de zilele trecute

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un val de aer rece va afecta Europa Centrală și de Est, începând de săptămâna viitoare, potrivit prognozelor publicate de site-urile de specialitate citate de Știrile Pro TV. Acesta va afecta țări din Europa Centrală și de Est începând de marți noapte, urmând să se înregistreze temperaturi foarte scăzute.

Aerul polar care va ajunge pe continent va aduce temperaturi cuprinse între 7 și 10 grade, ceea ce înseamnă, pentru unele regiuni, scăderi cu aproape 25 de grade față de valorile înregistrate zilele trecute, mai arată sursa citată care avertizează că pot apărea și precipitații sub formă de zăpadă.

În prognoza până pe 3 noiembrie, publicată zilele trecute de Administrația Națională de Meteorologie, specialiștii menționează că în ultimele zile din octombrie și primele zile ale lunii următoare se vor înregistra temperaturi mai mici decât valorile medii specifice acestei perioade, în toate regiunile țării.

Astfel, maximele nu vor mai depăși 12-13 grade în zona Munteniei și în Oltenia, 11 grade în Dobrogea, Banat și Crișana și 9 grade în Transilvania, Moldova și în zona montană. În aceeași perioadă, minimele vor coborî spre pragul de îngheț.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.