Luni, 28 Octombrie 2019 10:06

Cât te costă să-ți cumperi cauciucuri de iarnă

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Răcirea vremii aduce nincori în mai multe zone din țară, unde utilizarea cauciucurilor de iarnă devine, astfel, obligatorie.

După avertismentul lansat în weekend pentru șoferii care pornesc la drum, în aceste condiții, Poliția Rutieră vine cu un argument în plus în favoarea acestor dotări. Un ser de cauciucuri ajunge să coste în jur de 1.000 de lei, pentru dimnesiunile R15 - R16, în timp ce amenda pentru lipsa dotărilor specifice sezonului rece poate i de până la 2.900 de lei!

Citiți și: IGPR: Iarna și-a făcut deja simțită prezența în unele părți ale țării. Șoferii care nu au montat cauciucurile de iarnă, pasibili de amenzi de până la 2.900 de lei

"Un set de 4 cauciucuri pentru iarnă, poate ajunge la aproximativ 1.000 de lei, dacă ne rezumăm la dimensiunile R15-R16. Partea interesantă este că amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie «încălțat» cu anvelopele potrivite se sancționează cu amendă între 1.305 și 2.900 de lei. Cum crezi că ieși mai câștigat? Vă zicem noi… cauciucuri de iarnă și nici nu rămâi înțepenit în zăpadă", au scris polițiștii pe pagina de Facebook a Poliției Române.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.