Marți, 29 Octombrie 2019 10:43

Informare meteo pentru toată țara. ANM anunță minime negative, lapoviță și ninsori

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prognoza emisă acum câteva zile de ANM, dar și de site-urile de specialitate, este confirmată marți de meteorologii care au emis o informare meteo oficială.

Avertizarea este valabilă de marți, ora 14.00, până vineri, la ora 10.00, și anunță vreme deosebit de rece, ninsori la munte, respectiv precipitații mixte mai ales în zonele deluroase.

Citiți și: Cât te costă să-ți cumperi cauciucuri de iarnă

"În intervalul menționat vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece. În sudul și centrul țării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitații mixte", avertizează ANM.

Vineri dimineață, temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.