Marți, 29 Octombrie 2019 13:06

UPG Ploiești va deveni producător de energie electrică

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti va deveni, la începutul anului 2020, producător de energie electrică cu o putere instalată de 300 KW. Astfel, va fi asigurat consumul universităţii, iar surplusul va fi valorificat către alţi consumatori prin vânzarea pe platforma OPCOM.

Proiectul este realizat prin programul ESCO (Energy Services Company) şi finanţat de Electrica Furnizare, constând în acoperirea a două dintre parcările pentru automobile cu panouri fotovoltaice care vor produce energia funcţionării campusului universitar.

Un al doilea proiect este finanţat din fonduri norvegiene prin programul Innovation Norway – sistem hibrid pentru eficientizarea energetică utilizând energia geotermală aplicat în campusul UPG din Ploieşti. Proiectul, cu o valoare totală de 2,2 milioane de euro, este în ultima etapă de evaluare tehnică.  

Al treilea proiect, care a fost depus spre evaluare în urmă cu o lună, este unul la care participă un consorţiu de trei ţări: România (care va finanţa proiectul cu 250.000 de euro), Olanda şi Germania.

Citiți mai multe pe zf.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.