Luni, 04 Noiembrie 2019 11:08

Un nou termen în dosarul Ghiță - Bădescu. Decizie de ultimă oră a judecătorilor

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Completul de judecători de la ICCJ condus de vicepreședintele instanței supreme, Iulian Dragomir, a pus luni în discuția părților din dosarul de corupție al fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, și al fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, o cerere din oficiu de sesizare a CJUE cu întrebări referitoare la aplicarea deciziei CCR, anunță știripesurse.ro.

Instanța a luat luni în discuție apelul DNA în dosarul în care Sebastian Ghiță  a fost achitat pentru dare de mită, la fel ca și fostul edil din Ploiești.

Completul de cinci judecători de la instanța supremă stabilesc peste două zile dacă suspendă judecare apelului DNA legat de achitările din dosarul de corupție al fostului deputat Sebastian Ghiță și a fostului edil al Ploieștiului Iulian Bădescu, mai precizează sursa citată. Instanța a anunțat luni, că din oficiu dorește sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), dar a ascultat și varianta avocaților celor doi achitați, respectiv aceea de continuare a judecății și de trimitere a dosarului la un complet de trei judecători pentru reluare judecării. Avocatul a susținut, luni, în fața judecătorilor că decizia CCR nu ar fi benefică pentru clientul său care a primit o soluție de achitare la prima instanță de judecată.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.