Miercuri, 06 Noiembrie 2019 09:10

Românii pot spune "adio" autostrăzii Ploiești - Brașov

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectul autostrăzii Ploiești - Brașov, care era aproape să se concretizeze sub forma unui parteneriat public-privat negociar de fostul Guvern, intră din nou în blocaj, odată cu schimbarea Executivului. Noul Cabinet nu-l susține, cel puțin nu în ceastă variantă, și nici programul de guvernare al PNL nu face referire decât la tronsonul Comarnic - Brașov, în construirea căruia se bazează, oricum, pe sprijinul partenerilor europeni.

"Pe Comarnic-Braşov va trebi să facem o analiză urgentă să vedem unde au ajuns, în ce stadiu au ajuns cu acest PPP, pe care eu am spus public că nu-l susţin deoarece generează, aşa cum am văzut rapoarte ale Comisiei Europene, generează costuri suplimentare duble în multe situaţii, reducerea numărului de kilometri, perioadă de implementare foarte-foarte mare, dublă faţă de cât estimau iniţial. Această formă de PPP nu o susţin. Am spus, pe Comarnic-Braşov vom cere un punct de vedere din partea Comisiei Europene şi aprobarea Comisiei, iar dacă BEI, BERD, Banca Mondială, instituţiile financiare internaţionale vor dori să intre ca parteneri în a susţine acest proiect eu cred că se poate realiza şi în PPP, dar împreună cu partenerii europeni, nu aşa cum au vrut, lipsit de orice transparenţă, cei de la PSD să promoveze acest proiect", a declarat Lucian Bode, noul ministru al Transporturilor, citat de economica.net.

Este aceeași idee care se regăsește și în programul de guvernare al PNL. "Autostrada Comarnic – Braşov în lungime de 58 km şi costuri 997,75 milioane de euro (preţuri 2014 MPGT) se va promova ca proiect pilot în PPP, prin dialog competitiv. Decizia se va lua doar dacă vom obţine sprijinul Comisiei Europene şi daca IFI (Instituţiile Financiare Internaţionale), Banca Mondială, BEI şi BERD vor fi de acord să participe la finanţarea proiectului. Se va utiliza Studiul de fezabilitate (SF) din 2015, pe un traseu şi soluţii tehnice moderne şi prietenoase cu mediul ambiant (ex. tuneluri)", arată documentul citat de aceeași sursă.

Fostul Cabinet s-ar fi aflat pe ultima sută de metri cu negocierea construirii autostrăzii, în parteneriat-public-privat,  de o asociere chinezo-turcă, însă nu a apucat să finalizeze demersul întrucât a fost demis prin moțiune de cenzură.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.