Legea Anastasia. DOAR pedepse CU EXECUTARE pentru cei care conduc fără permis, beți sau drogați, care sunt implicați în accidente mortale

legea anastasia pedepse șoferi beti drogați
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

"Criminalii șoselelor merg la închisoare"! Legea Anastasia a fost adoptată, iar noile reglementări nu mai permit suspendarea executării pedepsei pentru cei care se urcă la volan fără permis, beți sau drogați și comis, astfel, accidente rutiere mortale.

 

"Anastasia are grijă de viețile noastre dincolo de moarte. Criminalii șoselelor merg la închisoare. Nicio instanță din România nu îi va mai putea condamna cu suspendare pe cei care ucid oameni pe drumurile țării urcați băuți, drogați sau fără permis la volan.

Legea Anastasia (denumită astfel în memoria fetiței de 4 ani ucise la 1 iunie 2022 în fața casei) pe care am inițiat-o, a fost votată, astăzi, de Camera Deputaților și va merge spre promulgare la președintele României.
 
 
Au murit prea mulți oameni nevinovați, prea multe familii au trecut prin drame, în ultimii ani. A venit vremea să punem capăt tragediilor. Până la această oră, statisticile existente, oficiale, arată că suntem pe primul loc în Europa la numărul de accidente mortale. Al șaselea an consecutiv.
 
Viața cetățenilor, a oamenilor, este o valoare în sine, iar noi, cei aleși, suntem datori să o apărăm, să o protejăm prin legile pe care le adoptăm. Constituția garantează dreptul la viață și la integritatea fizică, iar noi trebuie să ne asigurăm de respectarea acestui drept. Legea Anastasia este concepută să prevină, să limiteze dramele rutiere și să conștientizeze asupra consecințelor punitive ale teribilismului la volan.
 
 
Votul a fost aproape unanim! Mulțumesc tuturor colegilor care au votat această inițiativă!", a transmis inițiatorul, senatorul Robert Cazanciuc.
 
 
"Datele furnizate de Poliția Română și de Ministerul Justiției arată o realitate sumbră: 20.000 de persoane trimise în fața instanțelor de judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influența drogurilor sau băuturilor alcoolice. Tot în fiecare an își pierd viața sau sunt rănite grav, în accidente produse de cei care conduc fără permis, băuți sau drogați, aproximativ 500 de persoane. În Capitală, cel puțin, în luna iulie, au fost descoperiți la volan mai mulți șoferi drogați decât băuți. Din rațiuni politice absurde și în mod sfidător la adresa interesului general al societății de a proteja în mod real viața și de a pune capăt carnajului de pe șosele României, inclusiv prin pedepse foarte aspre care să aibă un rol preventiv profund inhibitor, inițiativa a fost respinsă de camera decizională pentru că «vine în contradicție cu filosofia actuală a Codului penal»", declara Cazanciuc în Parlament anul trecut, de Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere.
 
 
 
 
 
 

Image