Locuitorii din Ploiești și comunele învecinate pot ieși la pensie cu doi ani mai devreme. Legea a fost promulgată!

Locuitorii din Ploiești și comunele învecinate pot ieși la pensie cu doi ani mai devreme. Legea a fost promulgată!

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decret privind promulgarea Legii pentru modificarea legii privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul introducerii Ploieștiului și a comunelor limitrofe pe lista zonelor afectate de poluare, ale căror locuitori se pot pensiona mai devreme.

Proiectul de lege inițiat de parlamentarii PSD de Prahova Laura Moagher, Rodica Paraschiv, Răzvan Ursu și Radu Oprea a fost respins inițial de Senat, pentru ca, la finalul lunii august, să fie adoptat de Camera Deputaților, în caliitate de for decizional. Acesta a fost promulgat vineri, pe 18 septembrie, de președintele Klaus Iohannis, conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

"În sfârșit, locuitorii municipiului Ploiești, ai comunei Brazi și ai localităților limitrofe pe o rază de 8 km, vor putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme. A fost promulgată legea care include Ploieștiul, comuna Brazi și localitățile învecinate, pe lista zonelor afectate de poluare.

Legea 207/2020 va intra în vigoare imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial", a anunțat deputatul PSD de Prahova Laura Moagher.

Proiectul prevede că locuitorii municipiului Ploiești și ai comunelor Bucov, Valea Călugărească, Blejoi, Berceni, Bărcănești, Pucheni, Brazi și satul Strejnicu din comuna Târgșoru-Vechi  (localități aflate pe o rază de cel puțin 8 km de Ploiești) vor avea dreptul la reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, fără  penalizarea prevăzută la art.65, alin.(4) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, toate acestea fiind introduse pe lista zonelor afectate de poluare.

 

Image
Image
Image
Image
Image